Manel Armengol | Can Sisteré | (Sta. Coloma de Gramenet) | La transició des del carrer, 1976-1979 | 02.06.2016 – 24.07.2016

«La Transició des del carrer, 1976 -1979», del fotoperiodista badaloní Manel Armengol mostra recull d’imatges que donen testimoni de l’època: les lluites socials, les reivindicacions, els paisatges urbans i els personatges de Barcelona a les acaballes de la dècada dels setanta.

Armengol (1949) és l’autor d’una de les fotos més conegudes i reproduïdes d’aquell període: la càrrega dels grisos contra els manifestants per l’amnistia que va tenir lloc l’1 de febrer de 1976 al passeig de Sant Joan de Barcelona. La imatge es va convertir en una icona, una denúncia de la repressió política, arreu del món. Armengol ha estat enviat especial i corresponsal en nombrosos països fins que un greu accident el retirà del fotoperiodisme per dedicar-se exclusivament a la foto arquitectònica i ambiental.
Avui dia, és professor conferenciant a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet un munt d’exposicions, treballs d’encàrrec per a editorials i llibres de fotografia.

http://www.gramenet.cat/scinfo/mes-info/article/la-transicio-des-del-carrer-amb-fotos-de-manel-armengol-a-can-sistere/

+ NOTICIAS