Sabine Finkenauer #bringsomethingpink | espace despalles (París) | 20.10.16 – 29.11.16

Segons les enquestes, el rosa és el color més habitualment associat amb l’encant, la cortesia, la sensibilitat, la tendresa, la dolçor, la infància, la feminitat i el romanticisme. El nen Jesús anava vestit de rosa, el color associat amb el cos de Crist. El rosa també acostuma a associar-se amb l’exòtic. A la literatura el rosa hi ha estat present des de temps antics. A l’Odissea, escrita aproximadament en el segle VIII a.C., Homer va escriure “llavors, quan despertava la matinada, va sorgir l’albada rosada…”. A l’Anglaterra del segle XIX, les cintes i decoracions roses les portaven els nens, simplement considerats com a homenets petits, i mentre els homes portaven uniformes vermells, els nois els portaven de color rosa. Segons les enquestes, a Europa i els Estats Units, el rosa és el color que més associem als dolços i els refrescos. El rosa és també un dels pocs colors fortament associats a un aroma particular, el de les roses. Al segle XVIII – l’era daurada del rosa i altres colors pastel – es van construir nombroses esglésies de color rosa per tota Europa.

http://www.lookelisten.net/bringsomethingpink/

+ NOTICIAS